All fields are required.

Close Appointment form
Nevidljivi aparati

Terapija nevidljivim aparatima (alignerima) sve je popularnija tehnika ispravljanja ortodontskih nepravilnosti u svijetu i kod nas.

Posebnost ove tehnike leži u njezinoj estetskoj privlačnosti; ovakav aparat je gotovo u potpunosti neprimjetan tijekom nošenja.

Aligneri su prozirne udlage izrađene od visoko kvalitetnih materijala koje potpuno prekrivaju zubne lukove i pacijent ih sam može skinuti.

Mijenjaju se svaka dva tjedna pod uvjetom da se nose 22 sata dnevno što znači da se skidaju samo prilikom jela i održavanja dentalne higijene. Prema tome, vrijeme trajanja terapije uvelike ovisi o disciplini pacijenta.

Svaka udlaga po unaprijed zadanom planu pomiče zube za 0.25 do 0.33 mm, a nakon toga se zamjenjuje novom udlagom do postizanja konačnog željenog rezultata.

Pacijentu intraoralnim skenerom skeniramo zubne lukove i međučeljusni zagriz te se na temelju skeniranja korištenjem suvremene digitalne  tehnologije izrađuju se plastične udlage odnosno aligneri.

Clear correct aligneri su uspješna, lako nosiva i brza terapija ispravljanja zubnih nepravilnosti te ih svakako preporučamo pacijentima kojima je bitna točnost i predvidljivost te što manja vidljivost .

Ovisno o težini anomalije, varira broj potrebnih promjena udlaga do završetka terapije. Manje ortodontske nepravilnosti mogu se ispraviti s već od 7 do 14 pari udlaga, dok će kod zahtjevnijih slučajeva biti potrebno i nekoliko puta više.

Nevidljivim aparatima možemo tretirati ortodontske nepravilnosti i djece i odraslih.